úterý 5. dubna 2016

Ikea FRÖER sady na pěstování

Jako každý rok jsme zaseli. S holkami jsme se těšili, až otevřeme pytel s hlínou a naplníme truhlíky. Tentokrát jsme použili i vychytávky z Ikea. Plechovky s bylinkami, to byla láska na první pohled. Pěstovat na balkoně rajčata mi doporučila kamarádka. Je to poprvé, co se pouštíme do něčeho jiného, než jsou bylinky. Ale kdo ochutnal čerstvě utržené rajče, dá mi za pravdu, že nic lepšího není. Mezi rajčaty.

Jezdím ráda do Ikea, Obi, Bauhasu. Když se dívám na lidi, co nadšeně vybírají dlaždičky, zeminu, vodovodní baterie, kuchyně, mám tak nějak naivní představu, že je svět v pořádku. Že všichni něco zvelebují, tvoří, že žijeme v míru. Že budoucnost bude a bude příznivá.

Ale zpět k rajčatům.





Sada na pěstování Ikea FRÖER obsahuje koriandr, oregano a tymián.





Tablety se zeminou smícháte s vodou, všechno to pěkně nabobtná. Zeminu rozdělíte do plechovek. Trochu si dáte stranou. Vložíte papír se semínky, který zasypete zeminou. Plechovky zakryjete potravinovou folií, do které uděláte pár otvorů. A je to. Teď je řada na přírodě.





A máme tady rajčata a bazalku. Must-have pro letní večeře. Teda kdyby se to povedlo a opravdu by nám na balkoně rostlo něco, jako je na tom obrázku, skákala bych 2 metry vysoko. Ovšem stala se chyba v systému. Jistá osoba špatně pochopila návod a když se tablety s půdou podle ní dostatečně neroztáhly, odstranila síťku, která je držela pohromadě a zeminu pěkně rozprostřela po celém květináčku. Kdyby se ta osoba včas podívala na toto video, mohlo to dopadnout úplně jinak. Takže síťku neodstaňovat!





Sada na pěstování Ikea FRÖER s rajčaty a bazalkou.





Holky to bavilo a mě taky. Má to ta Ikea ale pěkně vymyšlené.





Teď už jen stačilo dát trochu půdy stranou, vložit semínka a přikrýt. Odstranit síťku byla chyba, ale i tak věřím, že se dílo podaří.



Po vyklíčení počkáme tak 4 týdny a sazeničky přemístíme do vaku na pěstování. Pokud k tomu dojde, určitě se o tom dozvíte.



Žádné komentáře: